1A LOVASÍJÁSZ HAGYOMÁNYŐRZŐ SPORTEGYESÜLET BANKSZÁMLASZÁMA A KÖVETKEZŐ: (K&H) - 10 40 31 12 - 31 11 67 78 - 000 000 00

***. .
***

A PÁNCÉLZATRÓL ÉS A REKONSTRUKCIÓS MUNKÁRÓL INFORMÁCIÓKAT OLVASHAT AZ ALÁBBI FELIRATOKRA KATTINTVA!
***

********

 

 

 

A 2010-ben bemutatásra
került Hun-avar páncélzat
korántsem azonos a 2008-as
KURULTÁJon szemléltetett
kísérletképpen összeállított vértfelületekkel.
Az eltelt két esztendő munkája komoly eredményeket
produkált a minőség, a használhatóság, a mennyiség és a
korhűség terén egyaránt. Elvégeztük a páncélzat viseletével
és ellenállóképességével kapcsolatos fontosabb kísérleteket.
A lövéstesztek egészen fantasztikus eredményeket produkáltak.

A páncélfelületeket nem csak hagyományos eszközökkel, hanem katonai lőtéren, modern fegyverekkel is megpróbáltuk átszakítani. Ez sem 0,22-es kaliberű pisztollyal és puskával, sem pedig 9 mm-es Parabellummal nem sikerült. Vértezetünk tehát akár golyóálló mellényként is megállja a helyét, a technika pedig már a VI-VIII. században jelen volt hazánk területén!

Lövéstesztjeink és azok részletes dokumentációja folyamatban van.

A 2010-ben, Magyarországon, Bugacon megrendezésre kerülő KURULTÁJ alkalmából összeállítottunk egy HUN lovas egységet. Összeszokott, csapatmunkára kiképzett korhű lovakkal, kiváló fegyverforgató lovasokkal. A lovakon és lovasokon HUN páncélzattal és fegyverzettel.

 

*********
******

***

2010. Október 03-án a budapesti Honvéd Sportuszodában új kísérletnek vetettük alá hun páncélrekonstrukciónkat. A kísérlet célja a korabeli folyóátkelések realitásának vizsgálata. Számos forrás említ meglepetésszerű támadást, melyet ilyen módon hajtottak végre. A leírások szerint a túlparton tábort ütő ellenség a folyót általában védelmi rendszernek tekintette és azon át nem számított támadásra. A lovasíjász seregek számára azonban úgy tűnik kifejezetten kedvezett az efféle hozzáállás. A nagyobb sodrású, és áradó folyókon is átjutottak lovaikkal együtt, majd csaknem azonnal harcba bocsátkozva elsöprő erejű rajtaütéseket hajtottak végre. Milyen felszerelést vihettek magukkal a hun lovasok? Kiváló páncéljaikat vajon magukon tartották az efféle katonai akciókba? ****** - bővebb tájékoztató, a bal oldali képre kattintva olvasható!

******

HUSZKA ZSOLT ÉS BARNA ZSOLT MESTEREK ÉS ALKOTÁSAIK.

Több vállalkozó szellemű szakemberrel vettük fel a kapcsolatot. A tapasztalás viszont lesújtó volt. Leggyakrabban minőségbeli problémákkal találkoztunk, csakúgy mint a különböző rendezvényeket kísérő szokásos "piros-fehér-zöld" zsibvásárokon.
Ha a minőség esetleg megközelítette a kívánt mértéket, akkor a határidő volt bizonytalan - így elérhetetlen - távolságban, vagy eleve ismeretlen fogalom a "mester" számára. A mennyiségről már nem is beszélve. ...
A KURULTAJra készülődve észre sem vettük, hogy összeállt a teljes felszerelés, melynek minden darabja maximálisan betölti funkcióját, jó minőségű, tartós, hétköznapi használatra alkalmas, emellett korhű megjelenésűnek tekinthető! A kiváló munkára és együttműködésre alkalmas készítők, akiket nyugodt szívvel ajánlhatunk az érdeklődőknek, igen kevesen vannak.

***

*********

****
FIGYELEM !!!
A páncélzat eljutott az "optikai tuningolás" stádiumába. Szerkezete véglegesnek tekinthető. 2012-re felkerülnek rá a felületeket díszítő elemek.
A látvány ismét önmagáért beszél.
A FELSZERELÉS menüpont rövidesen új fotókkal és leírásokkal bővül, melyek között helyet kapnak a kevésbé feltűnő, de nagy jelentőségű felszerelési tárgyak is!
( Fegyveröv, kengyel, nyereg, tegezek, stb. )

***
***
A HUN - AVAR VÉRTREJONSTRUKCIÓ TUDOMÁNYOS CÉLÚ KUTATÓMUNKA RÉSZE ÉS EREDMÉNYE. KERESKEDELMI FORGALOMBAN NEM KAPHATÓ !
***

LOVASHARC.HU